Tiny houses nemen de grote steden over

Tiny houses nemen de grote steden over

Audio & beeld

Mini Living (ja, je leest het goed van het automerk) is een nieuw project gestart, namelijk de Urban Cabin project. Maar Mini Living is niet pas net bezig, maar is al bezig sinds 2016. Zij richten zich op het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten voor stedelijke gebieden wereldwijd. Ze zijn zich bewust van de ruimte schaarste en prijsstijgingen in steden, maar ook van de behoefte aan flexibiliteit, lokale identiteit en gemeenschappelijke interactie. Ze pakken deze aspecten aan en nemen creatief gebruik van de ruimte net zoals ze dit hebben toegepast op de klassieke Mini. Ze passen de achterliggende gedachte achter het auto-ontwerp toe op de wooncontext.

Tentoonstelling
Met dit project staan ze op de interdisciplinaire architectententoonstelling China House Vision in Beijing. De Urban Cabin biedt een tijdelijke leefruimte met flexibiliteit en verschillende mogelijkheden op een oppervlakte van maar liefst 15m2. Even voor de beeldvorming; alles past in een gemiddelde studentenkamer. Dit project is in samenwerking met de architect Dayong Sun en binnen het ontwerp is ook te zien dat de focus ligt op de locale identiteit en cultuur van het leven in Bejing.

Groeiende vraag
Urban Cabin speelt in op de groeiende vraag van tiny houses in steden. Er is namelijk een huisvesting probleem, omdat de steden steeds meer overbevolkt lijken te worden. Mini Living creëert met dit project een wereldwijd netwerk van creatieve woonoplossingen. Een woonoplossing waarin mensen zich ook daadwerkelijk thuis voelen en tegelijkertijd een openbare ruimte bieden voor innovatieve vormen van samenleven. Tiny houses zijn het antwoord op de stijgende prijzen van huizen. In sommige steden is het zo gênant hoog dat zelfs de kleinere woningen onbetaalbaar zijn. Mini Living heeft verschillende creatieve tiny houses staan in Londen, New York en Los Angeles. Het doel van het concept is om mensen weer thuis te laten voelen in de stad waar ze wonen.

Toekomstperspectief
Klein wonen is iets wat ook al via de media is geïntroduceerd. Veel steden en vooral mensen zijn blij met de mogelijkheid die aan hen geboden worden. Op dit moment is het concept bekend, maar nog relatief weinig mensen wonen hier ook daadwerkelijk in. Tiny houses hebben niet alleen het doel te kunnen wonen in steden waar jij wilt wonen, maar is ook gericht op minder consumeren, meer gericht op ervaringen, beter zorgen voor de aarde en het allerbelangrijkste; meer vrijheid. Op dit moment maakt bijvoorbeeld Heijmans huurhuizen van maar 38m2 voor jonge starters. Op dit moment is Heijmans One het enige concept, maar zodra er meer animo komt vanuit andere doelgroepen, gaan ze weer rond de tekentafel. Zij willen namelijk wensen meenemen in het concept dat zo precies mogelijk past bij een specifieke doelgroep. De groeiende behoefte naar kleine huizen is niet alleen maar goed voor de overbevolking, maar ook voor de ecologische footprint. Deze huizen zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen. Ik zie dit groots worden. Zouden jullie interesse hebben in een klein huisje waar je alles kunt doen?

 

 

Please follow and like us:
Kersttrends 2018
Back to Top