Revolutie op de woningmarkt

Revolutie op de woningmarkt

Audio & beeld

Het is 7 uur ‘s ochtends. Er staat één iemand onder de douche, twee zijn wachtende, twee zitten beneden te ontbijten en één iemand is aan het werk in de gezamenlijke ruimte. Nee, het is geen studentenhuis. Het is een revolutie op de woningmarkt, namelijk; co-living.

Hedendaags
Co-living is eigenlijk gewoon samenwonen. De redenen zijn van zichzelf sprekend waarom dit een concept is wat zo goed aanslaat. Maar waarom het zo’n hit is onder de millenials? Dit heeft te maken met de bepaalde trends die hedendaags spelen. Co-living maakt het wonen in steden meer betaalbaar. Dit heeft te maken met de stijgende huizenprijzen in steden die torenhoog oplopen. Het speelt daarnaast in op de eenzaamheid. Je zou het niet denken, maar er heerst een enorme eenzaamheid onder de millenials. Verder speelt het in op de gemakzucht van de millenial en de verschuivende behoefte van het bezitten van spullen, naar het gebruiken van spullen.

Nieuw concept
Maar waarom is dit dan nieuw? Het is toch al veel langer dat millenials met vrienden gaan samenwonen? Het grootste onderscheid is dat het een alles-in-een-concept. In Amerika is dit concept helemaal booming en start-ups als Common en WeLive hebben de nieuwste technologieën en innovatieve diensten in hun woonmodellen, flexibele contracten, flexibele locaties. Dit is wat co-living een geheel ander product maakt van het normale kopen en huren van huizen. 

Opmars
Als we naar de ontwikkelingen en cijfers kijken lijken deze de must van het concept het toch te versterken. Co-living is in een rap tempo aan een opmars bezig. Er worden hele torens gebouwd helemaal volgens het concept van co-living. Dit beperkt zich niet alleen tot Amerika, maar ook over de rest van de wereld.

Sneak peak
Een revolutie is het zeker te noemen, alleen al door het feit dat innovatieve start-ups de rol van aanbieden zijn gaan aannemen. Zij doen wat Uber doet met vervoer, Airbnb doet met tijdelijk verblijf, Deliveroo met het bestellen van eten en Peerby met het huren van spullen. Het is een disruptief concept. Het wordt voor de mensen sneller, makkelijker, overzichtelijker en steeds meer gericht op de gebruiker. Als we nu al een sneak peak kunnen geven in de toekomst dan kun je straks vanaf de bank met de VR- bril je nieuwe co-living locatie bezichtigen. Kennismaken met de “buren” doe je via Skype en je flexibele huurcontract sluit je online af en papierwerk als energie en internet behoren tot het verleden. Hoe zou jij het vinden om in een co-living concept te leven? Geef je reacties hieronder in de comments!

 

Please follow and like us:
Kersttrends 2018
Back to Top